به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر روز پنجشنبه 17 مهرماه آئین ملی آغاز فصل بهره برداری از ماهیان استخوانی دریای خزر در محل تعاونی پره صیادی شهید مطهری سرخرود برگزار شد.
در این رویداد شکوری معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران، جمعی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه، مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، نیما حسین زاده سرپرست شیلات استان، حسن فضلی معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده ، جمعی دیگر از مقامات و مدیران استانی و همچنین نمایندگان جامعه صیادی و شیلاتی حضور داشتند.
در آغاز سرپرست اداره‌کل شیلات مازندران به نقش کلیدی ۵۴ تعاونی پره صیادی استان و مشارکت خودجوش جامعه صیادی در احداث استخرهای تکثیر طبیعی ماهی سفید و رهاسازی آن‌ها در دریا اشاره کرد و گفت: یکی از رسالت‌های اصلی شیلات، بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر و صید مسؤولانه است که به بهترین شکل توسط جامعه صیادی مازندران انجام می‌شود. وی افزود: با تجهیز دو مرکز تکثیر آبزیان شهید رجایی ساری و باهنر کلاردشت توان تولید انواع بچه ماهیان دریایی از جمله ماهی آزاد، ماهیان خاویاری، ماهی سفید و کپور در این مراکز چندین برابر شده است.
خشایار نوایی رئیس اتحادیه تعاونی‌های صیادی پره استان در این برنامه گفت: اتحادیه صیادی با بهره‌گیری از تجربه صیادان، در بازسازی ذخایر ماهیان، توسعه قفس‌های پرورش و حمل و نقل مولدهای خاویاری و ماهی سفید اقدامات مؤثری انجام داده است. وی همچنین خواستار پیگیری مطالبات به حق صیادان توسط مسئولین ملی و استانی شد تا این قشر زحمت کش با دلگرمی و انگیزه بیشتری به فعالیت خود ادامه دهد.
بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از دیگر سخنرانان آیین ملی آغاز صید ماهیان استخوانی بود وی در صحبتهای خود با اشاره به میزان تخصیص تسهیلات حمایتی به بخش کشاورزی در سالهای اخیر گفت: متاسفانه همین اعتبارات اندک بخاطر وجود قوانین و در خواست تضامین سنگین توسط نظام بانکی برای قشر کشاورز قابل استفاده نیست. وی همچنین افزود صادرات محصولات کشاورزی نیازمند دیپلماسی اقتصادی است و در خود حوزه کشاورزی قابل حل نیست.
همچنین نمایندگان مردم شهرستانهای آمل، نور و محمودآباد، قائمشهر وسوادکوه و جویبار، در مجلس شورای اسلامی هر کدام جداگانه ضمن تقدیر از جامعه صیادی که با وجود همه سختیها سهم بسزایی در تامین پروتئین مصرفی کشور دارند گفتند صیادان باید از ظرفیت و توانایی نمایندگان خود در مجلس برای تحقق خواسته های خود بهره ببرند.
حاضرین در این مراسم با افتتاح نمادین شروع فعالیت تعاونی های پره صیادی، سال پربرکتی را برای صیادان پرتلاش استان آرزو کردند.