به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، روز دوشنبه سیصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای تات استان با حضور حداکثری اعضای این شورا، معاون پژوهشی و روسای بخشهای تحقیقاتی پژوهشکده در سالن کنفرانس پژوهشکده تشکیل شد. دستور کار این نشست، ارائه و بررسی پروپوزال پروژه هاي تحقیقاتی در جهت کنترل گیاه مهاجم سنبل آبی و گزارش طرح ارتقاء سلامت محصول برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM) در شمال کشور بود.
در ابتدا نصراله زاده رئیس پژوهشکده ضمن خیر مقدم به حاضرین گفت: با توجه به مطالعاتی که  در سالهای اخیر توسط محققین پژوهشکده انجام شده است میتوان ضمن مقابله و کنترل گسترش گیاه مهاجم سنبل آبی، با تولید محصولات جانبی از این گیاه میشود این تهدید را به فرصت تبدیل  کرد. وی همچنین گفت: گیاه سنبل آبی از قدرت تکثیر و گسترش بالایی برخوردار است و چنانچه تصمیم بموقع و کارسازی برای کنترل آن گرفته نشود مزارع پرورش ماهیان گرمابی، تالاب ها و آبندان های استان و حتی رودخانه ها نیز درگیر خواهند شد که زیان قابل توجهی را به صنعت آبزی پروری گرمابی وارد میکند.
این جلسه با صحبت های مجتبی محمودی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و دبیر شورای تات استان ادامه پیدا کرد. وی در صحبت های خود از میزبانی پژوهشکده تشکر کرد و ادامه داد: حضور مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری مازندران در این جلسه فرصت مناسبی است تا پتانسیل های موجود در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی  با حمایت های استانداری و واحدهای اجرایی استان وارد عمل شوند و با این معضل محیط زیستی مقابله کنند.
درهمین رابطه، بخشی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری مازندران نیز به اهمیت موضوع پرداخت و اشاره کرد: متاسفانه بخاطر تغییر اقلیم و فعالیتهای انسانی خطرات زیست محیطی فراوانی استان مازندران را تهدید میکند و بر همه دستگاههای اجرایی و حاکمیتی تکلیف است تا برای حفظ منافع ملی و جلوگیری از این آسیب ها تمام تلاش خود را انجام دهند و در این راه هیچگونه قصور و کوتاهی بخشودنی نیست. وی ادامه داد: در مورد گیاه مهاجم سنبل آبی با توجه به اینکه در حال حاضر فقط در سه نقطه  از استان گزارش شده است، ابتدا باید با هر روش ممکن از فراگیر شدن و انتقال آن به سایر آبندان های استان جلوگیری کرد و سپس به فکر استفاده از این گیاه برای تولیدات ثانویه بود.
مدیر کل پدافند غیرعامل استان در ادامه صحبت های خود گفت: به تمامی فرمانداریها و بخش های تابعه دستور داده شد تا تیم هایی را تشکیل دهند و ازکلیه آبگیرها و مزارع پرورش ماهیان گرمابی در سراسر استان بازدید بعمل آید و هر گونه آلودگی را سریعا گزارش دهند. همچنین از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خواست تا با ساخت برنامه های آموزشی یا تهیه بروشورهای ترویجی نسبت به آگاه سازی مردم و جلوگیری از گسترش بیشتر این گیاه مهاجم اقدام کنند.
در این جلسه چهار پروژه با موضوعات مرتبط پیرامون بررسی روشهای شیمیایی کنترل گیاه مهاجم سنبل آبی ، پراکنش و ویژگیهای اکولوژیک رویشگاه ها آن، بکارگیری از سنبل آبی بعنوان مکمل های غذایی در صنعت آبزی پروری و بررسی پارامترهای فیزیکوشیمیایی و عناصر سنگین رویشگاه های سنبل آبی توسط محققین مطرح شد.
لازم به ذکر است گیاه سنبل آبی یک گونه غیر بومی است که بیشتر در کشورهای برزیل و مناطق گرمسیری رشد میکند ولی قابلیت زیست در آب و هوای نیمه گرمسیری را نیز دارد و بدلیل مقاوم بودن و قدرت تکثیر بالا بسرعت سطح آب را می پوشاند و مانع از نفوذ نور به داخل آب شده و در نتیجه مرگ موجودات آبزی را بهمراه خواهد داشت.