تولید امگا-3 با درصد خلوص70 درصد از روغن ماهی کیلکا کارشناسان پژوهشکده اکولوژی دریای خزر موفق به استخراج اسیدهای چرب امگا-3 از روغن ماهی کیلکا با خلوص بالاتر از 70 درصد شدند. 1398/4/22 (788) (0) تولید امگا-3 با درصد خلوص70 درصد از روغن ماهی کیلکا به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، کارشناسان این پژوهشکده برای اولین بار در کشور ، در سال 1387 با استفاده از کمپلکس اوره اقدام به استخراج اسیدهای چرب امگا-3 از روغن ماهی کیلکا نموده و در سال 1398 به دانش فنی تولید با خلوص بالاتر از 70 درصد دست یافته اند. در این فرآیند، با بهره گیری از روش بهینه شده و استخراج متوالی، خالص سازی اسیدهای چرب EPA و DHA انجام شده که در نهایت با استفاده از روش کروماتوگرافی با دستگاه GC اداره نظارت بر موادغذائی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تائید گردیده است . یکی از استانداردهای مدنظر در کپسوله های امگا-3، عاری بودن از فلز جیوه می باشد. نتایج آنالیز کمی فلز جیوه با استفاده از دستگاه جذب اتمی حاکی از عدم وجود جیوه در روغن تولید شده است. اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 بواسطه اثرات تقویت کننده بر سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی، خواص ضدالتهابی و ویژگی ضدافسردگی دارای اهمیت بالینی بسیار بالایی است.